2009 senesinde dayım ile gerçekleştirdiğim gezimden bazı bilgi ve fotoğrafları aynen paylaşıyorum. Bu rapor Rideturkey.com sitesinde 2009 senesinde yayınlanmıştır.
——————————————————————————————————
İlk motor ile uzun yol gezimi kuzey ege’de gerçekleştirmiş ve sizlerle paylaşmıştım.
http://rideturkey.com/forums/p/4146/43875.aspx#43875
Bu gezim ise kuzey ege’nin devamı niteliğinde gerçekleşti diyebilirim. Özellikle sürekli sahil yollarını takip etmeye özen gösterdik ve acele etmeden bölgeyi mekanları olabildiğince hissederek geçirmeyi hedefledik en cok sevdigimiz noktada uzun süre kalmaya karar verdik.
Solo çıkmayı planladıgım gezime son anda Sinan dayım dahil oldu güzel oldu, henüz 3 aylık motor kullanıcısı ama iyi bir şöför olmanın getirdiği avantaj ile gercekten başarılı bir 2000 km geçirdi. Gerçi motoru uzun yola uygun olmadıgı icin kendisini baya yordu diyebilirim.
Gezimizin son noktası Didim idi ancak çeşme’de süreyi uzatınca kuşadasında sonlandırmak durumunda kaldık, iş durumumu ayarlayabilse idim bir hafta daha uzatarak Antalya’ya kadar gitme niyetim var idi.
Yol güzergahımız şu şekilde; Bandırma – Edremit – Altınoluk ( tanıdık ziyareti ) – Ayvalık – Cunda(1.gün Ada camping konaklama) – Dikili – Yahşibey – Çandarlı sahil yolu üzerinden Aliağa – Foça(2.gün) – izmir(Flamenkocu dostları ziyaret3.gün) – Urla – Karaburun – sahil yolu ile salman köyü üzerinden Karareis – Ildır – Ilıca – çeşme( 4.5. gün konaklama ) – Alaçatı – Seferihisar – Kuşadası(6.gün) – Selçuk – otoban izmir dönüş yolu hedef bandırma… toplam 2000 km belki çoğumuzun gittiği, bilinen bir güzergah ama sizlerle geç olsada paylaşmak istedim.
Yola çıkmadan önce motorumu Borusan’a zincirde yaşadıgım problemden dolayı goturdum ancak ilk 50 km de bir çözüm üretemediklerini gordum, dişlileri yiye yiye izmire kadar gittim burada bir motorcuda zincir ayarı yaptırarak tüm geziyi saglam birşekilde bitirdim, biraz daha gitseydim zincir kopacakmış, Borusan’ın nasıl böyle bir ayar yaptıgını anlamış degilim.
Cunda ada Camping karavan ve çadır imkanı var gayet sakin ve keyifli bir mekan… yola hazırlanıyoruz…
Cunda’dan sonra Dikili ardından sahil yolunda bulunan Yahşibey civarı koylardan biri…
Burasıda Çandarlı güzel bir tatil yöresi…tavsiye olunur…
Çandarlı kalesi; Kalenin yapılışını araştırırken önce kullanım alanı olarak M.Ö. 6. yüzyıllarda Pitane sitesi içinde bir işlev gördüğü akla gelmektedir. Çünkü İonya ve Aiolya siteleri şehir surları ve iç kale surları olarak iç içe iki halka oluşturur. Özellikle deniz kıyısında bir site saldırılara açık olduğu için kentin direnişi için iç kaleden aylarca sürebilmekte ve düşmanı caydırabilmektedir. Kalenin defalarca yıkılıp yapıldığı, fakat duvarlarında antik taşlarında bulunması bu görüşü doğrulamaktadır. Bu taşlar M.Ö. 2 yy. kale yapısından kalmadır. Kalenin bugünkü planı ve çizgileri içinde yapılışı ise M.S. 14. yüzyılda Foça’yı ele geçiren ve ayrıcalıklar elde eden Cenevizliler tarafından gerçekleştirilmiştir.
Çandarlı ile ilgili ayrıntılı bilgi için http://www.candarli.bel.tr/?sayfa=candarli_hakkinda
” width=”1″ height=”1″ />
Sıra Foça’da, yaklaşık 8 sene önce gelmiştim ama şuan daha güzel geldi gözüme, restore edilmiş evleri ile insanları ile gayet sevimli, esnaf yabancı turistin gelmemesi konusunda şikayetçi
yatak kapasitesi çok az ve bu yönde yatırım yapılmıyor, duydugumuza göre asker emeklilerinin mekanı olmasından dolayı pek yabancı turist istenmiyor. ne kadar dogru bilemiyorum, bence boyle kalmasıda cok guzel… size bazı fotograflar sunmak isterim…
Foça’dan sonra kısa yol olan Maltepe Seyrek köyleri üzerinden Çiğli İzmir’e ulaşıyoruz. fotoğraf çekmezsek olmaz
İzmir’de amacım internet üzerinden tanıdıgım Flamenko danscısı arkadasları görmek, bu arada bahsetmeden gecmek istemem
yaklaşık 5 senedir Flamenko dansının içerisinde olarak 3 sene once flamenko.org sitesinin kuruculugunu gerceklestirdim ve camia olarak
Flamenko’nun Türkiye’de gelişmesi adına çalışmalar yapıyoruz. İzmir’de ki buluşmada bu kapsamda idi.. (3.gecemizi izmirde geçiriyoruz )
İzmir ardından amacımız Karaburun ve sahil yolunu takip ederek zorda olsa Ilıca çeşmeye ulaşmak , Karaburuna kadar yollar ve manzara gayet iyi idi ancak Karaburun – Karareis arası gerçekten zor bir parkur oldu yollar iyi idi ancak dar ve virajlı, kurak yollar idi Parlak köyü civarından bazı fotoğrafları aşağıda görebilirsiniz..sanki farklı bir cografya
Yolun sonlarına dogru yorgunluk ve sıcak etkilemeye başladı, sinan dayı ve ben, guzel koylardan bir cennet fotografı… ah o sahildeki ev benim olsa… 😦
Ve çeşme, alaçatı… burada uzun süre konaklamaya karar veriyoruz… fotoğraflar ile beldeyi anlatmayı tercih ediyorum… buyrunuz…
Son durağımız Kuşadası oldu bir gece konakladıktan sonra dönüş yoluna çıktık ve Bandırma’da sonlandırdık…
Çoğumuzun bildiği bir rapor olmasından dolayı fazla lokasyon bilgisine girmedim kısa bir rapor oldu ancak en azından fotoğraflarımı begenmişsinizdir 🙂
Önümüzdeki hafta 9 günlük solo bir geziyide aynı anda planlamaktayım ama henüz nereye gideceğime karar vermedim son gün belli olacak sanırım 🙂
sevgiler saygılar , Atilla Aydemir